Folytatódik a 100 Bullets, meg nem is

Címkék: vertigo

2013.03.06. 18:56

Számos elmaradásom van klasszikusok terén, a 100 Bullets közéjük tartozik. Ennek ellenére Brian Azzarello, s Eduardo Risso több munkájához is szerencsém volt már, így tisztában vagyok vele, hogy fontos esemény, ha kettőjük újra összeáll egy projekt erejéig - Remek példa volt erre a Spaceman című kilencrészes Vertigo sorozatuk. Na most az Emerald City Comicon-on tett bejelentésüket tovább árnyalja, hogy a kérdéses képregény a 100 Bullets világában játszódik majd, ám Azzarello szándékosan kerülte a sequel (folytatás), s a spin-off (oldalhajtás) kifejezéseket, mindössze arra intette az olvasókat, hogy készüljenek a legváratlanabbra. Kisebb spoiler a folytatásban.

A soron következő limitált sorozat közvetlenül a 100 Bullets után játszódik majd. A cím alapján (Brother Lono) evidens, hogy a főszereplője Lono, egy rendkívül brutális és megállíthatatlan karakter a 100 Bullets univerzumából. Kis utánjárással kiderítettem, hogy a sorozat végén számos kérdés nyitott maradt, például, hogy ki élte túl a záróakkord eseményeit, Lono úgy látszik közéjük tartozott. Azzarello elmondása szerint azonban más régről ismert karakterek nem fognak feltűnni az új sorozat oldalain. Arra a kérdésre, hogy honnan jött az ihlet, Azzarello elárulta, hogy a spanyol világkupa győzelem után Eduardo Risso-val egy kulturális rendezvényre tartottak, aminek is az egyik fő kiállítási témája a 100 Bullets volt, ami így együtt annyira felbuzdította kettejüket, hogy még aznap este kibeszélték, milyen történettel is gazdagíthatnák 100 részes mesterművüket, Risso pedig Lono mellett döntött. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keprege.blog.hu/api/trackback/id/tr405119898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása