Geekz Helovin Horror Cselendzs

Címkék: horror ddp

2012.10.14. 22:40

A horrorfilm-nézést csoportos szórakozásnak tartom, s a cimboráim vagy nem érnek rá vagy már hetet hét határon járnak (köszönjük Vitya!), így filmek helyett képregényekkel ünneplem az idei Halloween szezont. Régi adósságomat törlesztendő most épp a Hack/Slash című horror homage-t gyűröm, az imént végeztem a "Vs. Chucky" one-shottal. Ez idáig sacc per kábé 8 filmmel ér fel, de azt sem bánom, ha ez így nem kvalifikál.


Alapszituáció dióhéjban: a legelvetemültebb gyilkosok, akiknek olthatatlan gyűlölet és harag lakozik a lelkükben, halálukkor nem jutnak a túlvilágra, hanem öntudatukat megőrző élőholtakként térnek vissza, hogy ott folytassák, ahol abbahagyták. Egy ilyen "slasher" lánya a gót-küllemű Cassie Hack, aki anyja, a "Konyhásnéni" megölésével dobta be magát a slasher-mészáros bizniszbe, társa pedig, az első ránézésre slashernek tűnő, egyébként "csupán" deformált árva mamlasz, Vlad, fizikumával járul hozzá az egyes megbízásaik sikeréhez.

Az első kötet presztizsformátumú one-shotokból áll. A Euthanized egy elaltatott háziállatokat feltámasztó mészáros esetét mondja el, a Girls Gone Dead a floridai tavaszi szüneti bulik végére véres pontot tevő gyilkosról szól, míg a harmadik, Comic Book Carnage-ban pedig híres képregényalkotók gyilkosságainak ügyét göngyölíti fel a duó. Az Omnibus kiadásban ezen túl szerep még egy Evil Ernie crossover, ami az eddigi, relatíve könnyedebb hangvételt megtörve sokkal drámaibb, s sokkal mélyrehatóbban járja körül a főszereplő Cassie-t meghatározó tragédiát. 

A második kötet egy háromrészes minisorozattal indít, ahol is egy álmokban gyilkoló gyermek-slasher végzetét ismerhetjük meg, tovább bővítve ezzel a képregény világának mitológiáját (Freddie Krueger itt is elemében lenne, annyi szent). A rákövetkező Trailers végső soron nem több annál, amit a címe is sugall: pár oldalas előzetesek a soronkövetkező sztorikból. A Slice Hard című, rövidke prológussal kibővített one-shot demonstrálja leginkább a sorozat mögötti tudatosságot, ez ugyanis minden eddigi történetet cselekmény szintjén ragad meg és tart össze. Horror-rajongóknak nettó orgazmusuk lenne, ha minden franchise ilyen zseniálisan kötné egybe a szálakat a sokadik sequel során is. A már említett Hack/Slash Vs. Chucky még ennél is továbbmegy: úgy képes sikeresen hozzátenni az egyik korábbi sztorihoz, hogy Chucky vendégszereplése nem hogy nem tűnik gimmicknek, de tökéletesen integrálódik az idáig kiépített világba. 

Először tartottam attól, hogy megerőltető maraton lesz, s csak nagy megfeszítések árán haladok vele, de végül meglepően szórakoztató cuccnak bizonyult, így nagy lendülettel vetem bele magam a DDP ongoingjába, s terveim szerint meg sem állok az Image ongoing legutóbb megjelent számáig (igen, 2004 óta, egy kiadóváltást átvészelve töretlenül él és virágzik a sorozat). 

Tervben van még az Army of Darkness képregénysorozat (több kiadó), Locke & Key, 30 Days of Night, House of Mystery v2, Neonomicon & Courtyard (Moore), Creepy antológiák (Dark Horse), s ha belefér tovább folytatom a Hellblazert és a korai Swamp Thing számokat is. De ha valakinek van ötlete, milyen jó horror képregények vannak még, amikről nem érdemes lemaradnom, az ne tartsa vissza, hálás vagyok minden ajánlóért :)

a cikk eredetileg az idei Geekz kihívásra írt kommentként készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://keprege.blog.hu/api/trackback/id/tr664848753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása